2010 m. rugsėjo 10 d., penktadienis

2009 metų likučiai

Pamenu, kad 2009aisiais kažkuriuo momentu buvo užėjusi visko kolekcionavimo manija: perskaitytų knygų, pamatytų filmų ir t.t. Turiu pasakyti, kad plano nesilaikau, bet betvarkydama darbo stalą radau 2009 metais matytų filmų sąrašą (ėjimus į kino teatrą dažnai žymėjau kalendoriuje, o sąrašas "gamintas" pagal jį, papildant kelias matytais namuose, tad gavosi gana tikslus).
Taigi, kad jis nenusimestų, surašau čia:
  1. Pepertum Mobile
  2. Kita meilės istorija
  3. Ištvirkimas ir išmintis
  4. Rumba
  5. Il Divo
  6. Tohoe ežeras
  7. Šokėjai
  8. Saldus gyvenimas
  9. Laiko garsai
  10. Tarp sienų
  11. Kamino
  12. Sukti reikaliukai
  13. Delta
  14. Repriza
  15. Rugpjūčio šventė
  16. Mano sesers globėjas
  17. Nimfomanės dienoraštis
  18. Skaitovas
  19. Laumės vaikas
  20. Apokalipto
  21. Dvi dienos Paryžiuje
  22. Paryžius
  23. Nuotakų karai
  24. Piršlybos
  25. Atostogos
  26. Sensacija
  27. Karalienės sesuo
  28. Tarp dviejų mylimųjų
  29. Negyvėlis
  30. Malholando kelias
  31. Lietuvio genas
  32. Kava ir cigaretės
  33. Ačiū, kad rūkote
  34. Kutenimai
  35. Pavasaris, vasara, ruduo, žiema ir vėl pavasaris
  36. Dievai tikriausia pamišę
  37. Maradona pagal Kusturicą
  38. Pasaulis yra didelis ir išsigelėbimas slypi už kampo
  39. Tušti namai
  40. Reičel išteka

O jei reikėtų apibendrinti, tai per Il Divo ir dalį Saldaus gyvenimo miegojau. Nuotakų karai ir Piršlybos yra absoliučiai blogi filmai (vien iš pavadinimo aišku), Perpertum Mobile ir Kutenimai yra šiaip nevykę lietuviški bandymai. Per 2009 buvo pažiūrėti du dokumentiniai (apie lietuvio geną ir apie Kusturicą), kurie vienodai vidutiniški, o šiaip visi kiti yra daugiau maži geri filmai, kuriuos verta buvo pamatyti su tais žmonėmis, su kurias juos ir žiūrėjau :)

11 komentarų:

  1. mačiau tris filmus iš tavo sąrašo, o "Pasaulis yra didelis ir išsigelėbimas slypi už kampo" vis norėjau pamatyt, bet neturėjau kaip, ir kai atsirado galimybė, žiūrėdamas užmigau svečiuose ;) gal dar pamatysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kuriuos matei?
    O Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo yra labai gerai nuteikiantis truputi naivus filmas. Pamatyti tikrai verta.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mirt iš gėdos. Iš visų išvardintų mačiau tik Kava ir cigaretės, ir tą patį - tavo dienoraščio inspirintas (tikrai nesigailiu žiūrėjęs). Dar keli pavadinimai pažįstami, bet apie ką - nepapasakočiau.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Paskelbk savo sąrašą, turėsiu progos aš iš gėdos numirti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Bijau, kad be Futuramos, CSI:NY, CSI:Miami, House M.D. ir Californication nelabai turėsiu ką paskelbti. Juokiuosi, žinoma, bet į kinoteatrą tikrai labai retai nueinu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš irgi rečiau. Dabar filmus perku ir kolekcionuoju kaip knygas :) Arba nuomuojuosi. Ilgą laiką pas mane namuose nebuvo televizoriaus, tad ir dabar jis įjuniamas labai retai, pvz. per krepšinį.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Paskutinį kartą buvau kinoteatre, kai rodė Negarbingus šunsnukius (Inglourious Basterds).
    Aš kažkada pirkau iš Amazon.com Pulp Fiction. Na galvoju, čia buvo tokia savotiška auka, duoklės atidavimas kultiniam filmui. Tad DVD dar ir dabar voliojasi stalčiuje nepažiūrėtas.
    Aš anksčiau turėjau maniją viską kaupti kietajame diske. Kai prisimenu, tai matyt norėjau sukaupti visą internetą :D O ką! Siuntimosi greičiai buvo lėti, gauti nebuvo iš kur, todėl kiekvienas atsisiųstas dalykas buvo vertybė! Buvau prikaupęs šimtus kompaktų ir labai daug laiko praleisdavau juos katalogizuodamas, tvarkydamas ir šiaip gėrėdamasis turimu lobiu.
    Dabar tai juokinga. Ko nors užsimanęs įlendu į thepiratebay, per pusvalandį parsisiunčiu, pasižiūriu ir jeigu laikau savo kompe dar kurį laiką, tai vien tik tam, kad išseedinti (na, čia šitaip torrentai veikia - jeigu aš kažką seedinu, tai kažkas tą dalyką lengviau parsisiunčia). Reikalas totally piratiškas, bet mano sąmonės lygis dar nepasiekė tokių aukštumų, kad smarkiai graužčiausi dėl šito.
    Neturėti TV - va čia tai tikrai yra lygis, ir aš visai neironizuoju.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Faktu, kad neturiu TV, labiausia stebėdavosi pardavimų vadybininkai, siūlantys savo kabelines. Bet tie 6 metai be TV padarė stulbinamą darbą: aš jį įjungiu tik su konkrečiu tikslu, konkrečiai laidai pažiūrėti. Matyt ką nors panašaus reikėtų padaryti ir su kompiuteriu, nes šiuo momentu prie kompo prisėdau tikrai ne internete landžioti :)
    O iš kompo aš netrinu filmų, kurie patiko, vis galvoju, kad reikia persirašyti. Nes gi vertybė!! :) Nors gerai pagalvojus, nepamenu, kad būčiau ką žiūrėjusi du kartus :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aš TV laikau išskirtinai for learning purposes. Jei nešnekėtų angliškai, keliautų į labdarą.

    AtsakytiPanaikinti
  10. "Verta buvo pamatyti su tais žmonėmis, su kuriais juos ir žiūrėjau" - patiko šis sakinys. Pakutinis kinoteatre matytas filmas apie Šreką - smagiai žiūrėjau, nes turėjau mažą mielą draugą.
    Buvo laikai, kai tik sugrįžusi namo įjungdavau TV ir birbindavau, kol eidavau miegoti. Dabar pastebėjau, kad dažnėja dienų, kai visai neprisimenu to dulkes renkančio daikto. Kompiuteris baigia užmušti TV (perfrazuojant dainą -"Video killed the radio star...")

    AtsakytiPanaikinti
  11. mačiau šituos:
    # Mano sesers globėjas
    # Nimfomanės dienoraštis
    # Kava ir cigaretės

    AtsakytiPanaikinti