2010 m. gegužės 28 d., penktadienis

Kokių tik teorijų nesu girdėjusi apie rūkymo įprotį. Mokykloje labiausia buvo paplitusi froidiškoji. Turbūt dėl to ir nerūkiau. Keistai skirtingi žmonės, esu tikra, kad kitos dėl to pradėjo rūkyti. Kažkada tėtis sakė, kad moterims reikia būti ypač atsargioms su blogais įpročiais – jos tiesiog nesugeba taip paprastai jų atsikratyti ir, jei įklimpsta, tai ilgam. Stebėdama šių dienų rūkančiųjų madą ir tai, kad rūkančių moterų iš tiesų daugiau nei vyrų, turiu pripažinti, jog jis teisus.

Bet labiausia rūkymą skatina toks romantiškas rūkančios moters portretas, tos, kuri lengvai vienu įtraukimu susiurbia visas emocijas iš išorės ir taip pat paprastai atsipalaidavusiai jas paleidžia į orą.. Tas laisvės pojūtis, tas žinojimas, kad valdai padėtį, tas amžinas turėjimas kur dėti rankas ir į ką įsisiurbti lūpomis.

7 komentarai:

  1. Kol pats rūkiau, keista būdavo klausytis nerūkančio kolegos, kad jam atgrasios rūkančios moterys. Kaltinau jį "kaimietišku" požiūriu, konservatyvumu. Dabar esu metęs jau gal 5 metus, tai rūkantys žmonės man atrodo kažkokie... nešvarūs. O moterų tai net truputėlį gaila - rūkančių oda greitai tampa negraži.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kažkada ir aš labai priešinausi vyrams, sakantiems, kad rūkanti moterys negraži, ypač tiems, kurie patys rūko ir dar nesigėdija moters cigaretės paprašyti. Iš tiesų manau, kad rūkymo negražumas slypi ne lytyje - lygiai taip pat negražiai atrodo rūkantis vyras, tik visuomenė jiems apskritai daugiau (at)leidžia.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gal visuomenė nenori, kad moterys save darkytų? Moteris yra išskirtinio gražumo Dievo kūrinys, ir visokie smirdantys rūkymai jį gadina žymiai smarkiau, negu, sakykime, ne tokį gražų kūrinį - vyrą :) Jeigu cigaretės dūmas dar gali pasirodyti malonaus kvapo ir romantiškas, tai liekančios nuorūkos yra dalykas tikrai dvokiantis ir vaizdelis - atstumiantis. Kad ir tie reikalai su tatuiruotėmis - manau, kas tinka zekui, labai bjauroja moters kūną (rizikuoju būti apkaltintas seksizmu) Dar mane labai stebina moterys, kurios taip nori visame kame susilyginti su vyrais. Kažkoks pamišimas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Manau, kad tatuiruotės vyrą padaro zeku, kaip ir moterį - vulgaria, vyriška... Bet kiekvienas žmogus laisvas rinktis. Gerai, kad yra rūkančių moterų, trumpaplaukių, ilgaplaukių, lieknų, stambesnių, vulgarių: tada gali palyginti, išsirinkti, apsispręsti, kas gražu, o kas ne. Taip, tavo mintys seksistinės, vien dėl to, kad negalvoji, jog tie patys dalykai (cigaretės, tatuiruotės) irgi nėra normalaus inteligentiško vyro įvaizdžio dalis ir moterims gali atrodyti atstumiančiai lygiai taip kaip vyrams tokia moteris. Jau geriau išsipieščiau ant kojos tatuiruotę, nei eičiau gatve su bligančiais aukštakulniais ir tigriniu mini sijonu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tu, žinoma, sąmoningai sukeitei vietomis priežastį ir pasekmę - kur apie tatuiruotes :)
    Žmonių tikrai reikia visokių. Bet atrodo, tie stambesnieji ir stambesniosios šito dažniausiai nežino. Skirtingai nuo vulgariųjų.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na, tavo tėtis teisus, žinau keletą sėkmingai metusių rūkyti vyrų (jų tarpe mano tėtis ir gyvenimo draugas). Tačiau nežinau nei vienos moteriškos giminės rūkorės, visai atsikračiusios šio įpročio.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kai kurios moterys tiesiog rūko mažai (išgėrusios, tik savaitgaliais ir pan.) ir nelaiko to rūkymu, dėl to, aišku, neieško priežasties mesti. Bet, apgalvojusi visas pažįstamas, turiu pasakyti, kad nė vienos iki galo metusios nežinau :)

    AtsakytiPanaikinti